Nyugati Hírlevél

236. szám
2019. február 1.


MAGYAR SIKEREK KÜLFÖLDÖN

      POZSGAI ZSOLT
      MEGSZÁLLOTTAK

      
      Az indiai Kolkatai Nemzetközi Filmfesztiválon 2019 januárjában megrendezett seregszemlén Pozsgai Zsolt Megszállottak című alkotása kapta meg a legjobb film díját. A film Kálvin és Loyolai Ignác találkozásáról szól. Már több nemzetközi fesztiválon sikert aratott, így Monacóban, Zürichben és Argentínában is.
      http://kultura.kreativeuropa.hu/content.php?hle_id=40744
      
      DEÁK KRISTÓF
      A LEGJOBB JÁTÉK

      A legjobb Európai Unióból származó kisfilm díját Deák Kristóf alkotása “A legjobb játék” kapta meg az ausztráliai 28. Flickerfest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon.
      https://magyar.film.hu/filmhu/hir/deak-kristof-filmjet-ausztraliaban-dijaztak.html?fbclid=IwAR3eF2ARTYromOW_UTTHa2VDv9AJehmmG1VlsOarajvOT37oL1WAY4LEdgY
      
      
      KISS HAJNI LAST CALL
      MILORAD KRSTIC RUBEN BRANDT A GYŰJTŐ

      A legjobb rövidfilmnek járó díjat Kis Hajni Last Call című munkája érdemelte ki a közönség döntése alapján a Trieszti Filmfesztiválon. A Filmalap támogatásával készült alkotás a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatójának diplomafilmje. A 30. alkalommal megrendezett szemlén Milorad Krstić rendezése, a Ruben Brandt, a gyűjtő is díjat kapott. A magyar gyártású animációs film a Sky Arte televízió különdíját kapta meg.
      http://www.triestefilmfestival.it/premi-tsff-2019/?lang=en
      
      
      VARGA JUDIT TONALI-DÍJ
      
      Pendulum című kompozíciójával érdemelte ki Varga Judit zongorista és zeneszerző a német TONALI díjat. A magyar alkotó több nemzetközi zongora- és zeneszerzésversenyen végzett első helyen.
      https://www.tonali.de/personen/judit-varga/

© Nyugati Hírlevél - 2019