Nyugati Hírlevél

236. szám
2019. február 1.


HUNČIK PÉTER KITÜNTETÉSE

      Andrej Kiska államfő kitüntette Hunčík Péter pszichiátert
      
      Andrej Kiska köztársasági elnök január 8 -án Ąudovít ©túr-érdemrend I. fokozatával tüntette ki Hunčík Péter pszichiátert, írót, közírót a Szlovák Filharmónia pozsonyi épületében.
      Szlovákia a bársonyos forradalom 30. évfordulóját ünnepli idén. Tavaly Szigeti Lászlót tüntette ki Andrej Kiska államfő, Szigeti akkor úgy fogalmazott, hogy ez egy közösségnek szóló kitüntetés.
      “Nagyon sokan voltunk magyarok, akik ’89-ben aktívan rész vettünk a történésekben. Elsőként mindig Tóth Károlyt és Sándor Eleonórát szoktam említeni, akik a kezdeményezés legaktívabbjai voltak, de megemlíthetném Öllös Lászlót, Nagy Lászlót, Szigeti Lászlót, Grendel Lajost és másokat. Nemcsak a Független Magyar Kezdeményezés alapítói, hanem az egész magyar közösség nagyon komoly munkát végzett el Csehszlovákia és Szlovákia átalakításában. Ugyanakkor a köztársasági elnök által adományozott kitüntetés nincs közvetlen összefüggésben az 1989-es eseménnyel” -mondta Huncik Péter az Új Szó újságírójának.
https://ujszo.com/kozelet/andrej-kiska-allamfo-kituntette-huncik-peter-pszichiatert?fbclid=IwAR3qyWKBmDY-Yh9IA3BoljVNcM1p8rQdoZCfx4JVN0ud6p2KN_cGp5qzShI

© Nyugati Hírlevél - 2019