Nyugati Hírlevél

237. szám
2019. március 1.


MAGYAROK SIKEREI KÜLFÖLDÖN

      BÉCS
      Magyar sikerrel zárult a bécsi (Ausztria) Alban Berg Stiftung zeneszerzőverseny. A megmérettetésen két első díjat ítéltek oda, amelyek közül az egyiket Gelléri András Straße című zongorás triója érdemelte ki. A darabot a Wien Modern 2019 Fesztivál keretében a Boulanger Trio mutatja majd be.
      
      http://kultura.kreativeuropa.hu/content.php?hle_id=40796
      
      
      GYÖRGY ÁDÁM IZRAELBEN
      
      György Ádám önálló zongora estet tart, 2019 március 19-én Tel Avivban, Israel Conservatory of Music auditóriumában.
      
      http://adamgyorgy.com/en
      
      BERLINALE
      uda Anna Flóra Entropia című animációja kapta a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale) a rövidfilmes kategóriában a Teddy-díjat, a hagyományos nemi identitásoktól eltérő szexuális önazonosságok témáját megjelenítő filmművészetnek szentelt elismerést, a független zsűri által odaítélt díjat péntek este adták át a német fővárosban.
      Buda Flóra Anna az Entropiával diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Animáció tanszékén. Témavezetője és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült alkotás egyik producere Fülöp József, a MOME rektora.
      A tízperces animáció három párhuzamos univerzumot mutat be. Egy-egy fiatal nő él bennük különböző körülmények között. A rendszerbe véletlenül bekerül egy légy, amely képes átjárni a három világ között. Meg is nyit egy kaput, amelyen keresztül a lányok elindulhatnak egymás felé.
      http://mome.hu/hu/h%C3%ADrek/1793-magyar-animációs-film-nyerte-el-a-berlinale-teddy-award-d%C3%ADját

© Nyugati Hírlevél - 2019