Nyugati Hírlevél

250. szám
2020. június 1.


FARKAS KÁROLY

      Memory Project -- az Amerikai-Magyar Vizuális Emlékgyűjtemény ( Oral History Project) a második világháború és az 1956-os menekültekkel Pigniczky Réka és Lauer Rice Andrea készítenek mélyinterjúkat, melyek - mindenki számára láthatóak.
      https://www.facebook.com/hungarianamericanmemoryproject
      A legújabb portré film Farkas Károlyról szól.
      Chappaqua NY-ban élő Farkas Károly könyve, Vanished by the Danube , a State University Press kiadásában 2013-ban jelent meg.
      A Farkas család konvenciók nélküli régi arisztokrata család. Károly szülei írók, édesapja a Rádiós Élet hetilapjának a kiadója, édesanyja festő, szülei a pesti kávéházak látogatói. A család egyetlen gyermeke Károly 1925-ben született.
      Ahogy Budapest gyönyörű hídjai is elsüllyedtek a Dunába, úgy veszett oda a felhőtlen gyermekkor, a régi nemesi birtok, a rang, a régi rendszer, a régi úri osztály, a budai ház. Nemcsak túlélésre, de leleményességre, kitartásra, bátorságra, merészségre és minden olyan emberi tulajdonságra szükség volt, amely a kilátástalan helyzetből kivezet. A Farkas családnál a családi szeretet, az élet szeretete, a tenni akarás, a minden megoldást megpróbáló kitartás segített, a minden helyzetben megtalálható humor és a gyengék támogatása.
      http://memoryproject.online/charles-farkas/

© Nyugati Hírlevél - 2020