Nyugati Hírlevél

252. szám
2020. augusztus 1.


ANTON MOLNAR KIÁLLÍTÁSA
BUDAPEST

      A Franciaországban élő magyar festőművésznek augusztus 28-án nyílik tárlata a Pesti Vigadóban Egyszerre minden címmel. A kiállítás kurátora Rockenbauer Zoltán.
      
      
      Művészeti alapítványok tulajdonában, híres magángyűjtemények termeiben, többek között Cindy Crawford és Jacques Chirac volt francia elnök tulajdonában láthatók művei. Világcégek, mint a Louis Vuitton, a Moët & Hennessy bízták már meg megrendelésekkel, 2007-ben pedig, a Tokiói Mallet Sale árverésén Picasso, Chagall és Andy Warhol alkotásai mellett a Kelly à Fontainebleau című festménye állt.
      
      Az 1957-ben Budapesten született, 1988 óta Franciaországban élő Anton Molnár figurális festő, de stílusa inkább csak eszköz, hogy tágabb mondanivalókat feszegessen. A tér és az idő mezsgyéjén kalandozik, az életünkről beszél. Alkotásai, mint útinaplók, melyekben a tartalom sokszor áttételesen vagy rejtve keresendő. Klasszikus technikával dolgozik, amelyet a flamand és olasz reneszánsz mesterek fejlesztettek ki. A festményein sokszor szerepel kalligráfia és pop art elem, érezni a filmezés összetettségét, a ritmus váltását, a montázst.
      Utazunk a világ és művészet különböző területein.
      A tárlat címe Egyszerre minden, mert Budapestre komplex anyaggal érkezik a művész. Kedvenc témai mellett, láthatjuk korai gyermekkori alkotásait és iskolai tanulmányrajzait is; amelyek mellett mostani munkák, csendéletek, portrék, street-art munkák és kísérletek színesítik a gazdag kiállítást, mely betekintést nyújt Anton Molnar összetett és humanista világába.
      Szerte a világban bemutatkozott már kiállításaival: Párizs London, Genf, Velence, New York, Miami, Los Angeles, Tokió, Szingapúr, Hong Kong, Peking és Shanghai rendszeres színhelyei tárlatainak.
      
      Interjúk Antal Molnarral:
      
      https://kultura.hu/egy-festo-vilagpolgar-a-vigadoban/
      
      http://www.antonmolnar.com/en/about
      
      Vigadó
      https://vigado.hu/programok/-/event/ps1t0l0df0dt0d0/1/75
      
      https://kultura.hu/ujra-budapesten-allit-ki-anton-molnar/?fbclid=IwAR1yESAc-jkhe5Cw74ynYQ23J_obmAEkZQB8BnqzT206sJGAa-HeHsZJp7Q

© Nyugati Hírlevél - 2020