Nyugati Hírlevél

255. szám
2020. november 1.


A WASHINGTONI MAGYAR TUDÓS KLUB
BALOGH LAJOS ELŐADÁSA
Novemberi virtuális klubtalálkozó

      Téma:
      “Publish or Perish - The story of Scholarly Publishing”
      
      Dr. Balogh Lajos (Lou), Ph.D., a Precision Nanomedicine (https://precisionnanomedicine.com) szakmai lap kiadója és főszerkesztője, amely kiadvány a Nemzetközi Nanomedicina Társaság és a Klinikai Nanomedicina Európai Alapítványának (www.clinam.org) hivatalos folyóirata. Ebben az előadásában a tudományos közlemények történetével ismerteti meg a résztvevőket.
      Balogh Lajos harmincöt éves tapasztalattal rendelkezik a interdiszciplináris tanítás és tudományos kutatás területén, valamint elismert nemzetközi szakértője a nanomedicina és publikálás világának. Kutatási eredményeit 228 tudományos cikkben jelentette meg, amelyekre eddig több mint 8500-an hivatkoztak. Tizenkét bejegyett szabadalma van a kémia, fizika, nanotechnológia és nanomedicina területén és nemzetközi konferenciákon 230 meghívott előadást tartott. Ezen kívül két könyvet is írt a nanotechnológia alkalmazåsáról a rák gyógyítása és a célzott terápia témakörében.
      Dr. Balogh Lajos az American Society for Nanomedicine öt alapítójának egyike. Fulbright Scholar, a Kínai Tudományos Akadémia vendégprofesszora, aki számos egyéb elismerést is nyert eddigi munkássága során. Jelenleg az Andover House, Inc., nonprofit online kiadó elnöke (www.Andoverhouse.org), és az AA Nanomedicine and Nanotechnology tudományos konzultációs cég tulajdonosa (baloghl@aananomedicine.com).
      
      Zoom-házigazdák
      Purger Tibor és Emese
      
      Információ: KingaRevesz@gmail.com

© Nyugati Hírlevél - 2020