Nyugati Hírlevél

258. szám
2021. február 1.


TRACING THE FRAGMENTS
KIÁLLÍTÁS

      Zömmel közép-kelet-európai és kisebb részben kínai művészeket vonultat fel az a kiállítás, amelyet a budapesti székhelyű „Q Contemporary” mutat be Hongkongban a K11 nevű művészeti központban, melyen magyar részről Keserű Ilona, Mauer Dóra és
      Szíjártó Kálmán művei szerepelnek
      A Q Contemporary, amelyet hongkongi tulajdonosa, Queenie Rosita Law műgyűjtő Budapesten alapított, és amely a térségben gyűjteményalapításba fogott, már második nemzetközi pop-up kiállítását rendezi, zömmel Európa keleti felének művészetét reprezentálva.
      “A Tracing the Fragments című közös gyűjteményi kiállítás február végéig tart nyitva a hongkongi K11 Musea nevű helyszínen, amely 2019-ben nyílt és a kultúra bemutató- és kereskedelmi helyszíneként határozza meg magát.
      Az Andrássy úton, egy impozáns, négyemeletes villában működő Q Contemporary 2019 óta aktív. Fő célja egy közép-kelet-európai képzőművészeti gyűjtemény felépítése, amely a 20. század második felétől napjainkig tartó művészetet reprezentálja A Q Contemporary további londoni és hongkongi kiállításokat tervez, illetve az Andrássy úton is el szeretné indítani kiállítási programját.
      https://artportal.hu/magazin/nagy-kelet-europai-kiallitast-hozott-ossze-hongkongban-a-budapesti-q-contemporary/
      Q Contemporary
      https://qcontemporary.com
      K11
      https://www.k11musea.com/about-k11-musea/

© Nyugati Hírlevél - 2021