Nyugati Hírlevél

261. szám
2021. május 1.


BERECZ ÁGOSTON
Könyvbemutató

      EMPTY SIGN HISTORICAL IMAGINARIES
      Entangled Nationalization of Names and Naming in a Late Habsburg Borderland
      Austrian and Habsburg Studies #21.
      A HSA, Magyar Tanulmányok Szövetsége rendezésében virtuális könyvbeszélgetésre kerül sor Berecz Ágostonnal a Bryn Mawr egyetemi docensével, Varga Bálint, a budapesti Eötvös Loránd Kutatóhálózat Bölcsészettudományi Központ Történeti Intézetének tudományos munkatársa lesz a beszélgetés levezetője.
      2021. május 6., csütörtök. 12:00 EST / 18:00 CET
      
      ZOOM link:
      https://tinyurl.com/BereczBook
      A szerzőről:
      Berecz Ágoston összehasonlító történelemből szerzett doktorátust 2017-ben a budapesti Közép-európai Egyetemen, és a budapesti ELTE-n szerzett magyar filológiai diplomát. A Budapest Pasts, Inc. tudományos munkatársa és programkoordinátora, valamint a szófiai Advanced Study Center nemzetközi munkatársa. Korábban a bukaresti New Europe College és a firenzei EUI Max Weber Programjának munkatársa volt. Tanított a CEU-n és az ELTE-én.
      A könyvében a XIX. századi Habsburg Birodalom többnemzetiségű régióit térképezi fel, ahogy a versengő román, magyar és német nemzetiségi projektek kezelték a tulajdonneveket. Berecz a neveket tekinti ideális útmutatónak a történelmi képzelőerők megértéséhez és társadalmi működésükhöz.
      Jelenleg is az 1867 és 1914 közötti magyar nyelvpolitikát kutatja.
      Kiadta a Berghahn Kiadó www.berghahnbooks.comm
      ISBN 9781789206340
      Amazon.com

© Nyugati Hírlevél - 2021